HomeUitleg over de test

Uitleg over Alcohol Blaastest Frankrijk

Hoe werkt de Alco-Control (Redline) Alcohol Blaastest?

Deze blaastest werkt zeer eenvoudig. Iedere alcoholtest is voorzien van een blaaszakje (ballon). Deze ballon blaast u in één keer op en vervolgens plaatst u de tube op de test. Daarna drukt u met beide handen de lucht door de test heen en binnen 2 minuten heeft u de uitslag en weet u of u nog mag deelnemen aan het verkeer.

Hieronder treft u de verkorte instructies aan:


UITVOERING VAN DE TEST

  • Wacht 20 minuten voordat u de test gebruikt als u in die periode: fruitsap heeft gedronken, alcohol bevattende consumpties heeft gehad, gerookt heeft, uw tanden heeft gepoetst of mondspray heeft gebruikt. Een glas water drinken voor het testen valt aan te raden.
  • Zorg ervoor dat de test een temperatuur heeft van minimaal +15°C.
  • Open de verpakking en verwijder de test uit de verpakking. Raak daarbij het mondstukje niet aan om vervuiling te voorkomen.

 

Afbeelding 1: Voorbeeld Alco-Control – Redline test

  • Breek zowel het rode als het witte gekartelde uiteinde van de test en verwijder de onschadelijke witte kristallen. (Zie afbeelding 2 hieronder)

Afbeelding 2: breek beide gekartelde uiteinden af


  • Neem diep adem en blaas de zak / ballon in één keer op. Plaats vervolgens het witte uiteinde van de test in de blaasmond van de zak / ballon (zie afbeelding 3 hieronder)


Afbeelding 3: blaas de ballon in één keer helemaal op

  • Druk met beide handen de ballon gelijkmatig leeg (zie afbeelding 4 hieronder) zodat alle adem uit de ballon door de test heenloopt. Nadat alle lucht uit de ballon is verdwenen dient u 2 minuten te wachten voordat het resultaat afgelezen kan worden.

 Afbeelding 4: adem door de test laten lopen

Alleen NF en/of NF X20 702 gecertificeerde testen zijn toegestaan in Frankrijk
 


AFLEZEN OF BEPALEN VAN HET RESULTAAT

 

 

 Afbeelding 5: het beoordelen van het resultaat

  • Het resultaat is afleesbaar na 2 minuten als kleurverandering in de vulling van de test. Niet aflezen na meer dan 5 minuten. Het maakt hierbij niet uit of u een test met of zonder ballon heeft gebruikt.
  • NEGATIEF: De uitslag is negatief indien de groen uitgeslagen kristallen de limietlijn (rode lijn op de test) niet hebben overschreden.
  • POSITIEF: De uitslag is positief indien de groen uitgeslagen kristallen de limietlijn (rode lijn op de test) hebben overschreden.
  • Op iedere test is de grens / limiet van de test aangebracht waarmee u de test uitslag kunt bepalen. Afhankelijk van deze gevoeligheid zoals vermeld op de test, kan de grens van de test 0.2% BAC (0,02 promille), 0.4% BAC (0,04 promille), 0.5% BAC (0,05 promille) of 0.8% BAC (0,08 promille) zijn.

 

Ga naar boven